Πώς να γιορτάσετε την Ημέρα της Γης 2020 online

Πώς να γιορτάσετε την Ημέρα της Γης 2020 online

Η 22 Απριλίου 2020, σηματοδοτεί την 50ή επέτειο της Ημέρας της Γης, την ετήσια γιορτή του περιβαλλοντικού κινήματος. Το 1970, σύμφωνα με το EarthDay.org, περίπου 20 εκατομμύρια Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν για να απαιτήσουν μεγαλύτερη προσοχή στην προστασία του πλανήτη. Έκτοτε, ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται κάθε χρόνο για να σηματοδοτήσουν την ημέρα.

Κατά ειρωνικό τρόπο, η φετινή Ημέρα της Γης λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο διαδεδομένες και θανατηφόρες πανδημίες που έχει δει ο κόσμος για γενιές. Ως αποτέλεσμα, οποιεσδήποτε συγκεντρώσεις ή άλλες προσωπικές εκδηλώσεις έπρεπε να ακυρωθούν - αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να γιορτάσουμε την περίσταση ενώ καταφεύγουμε στη θέση τους.

Υπάρχουν πάνω από χίλια διαφορετικά προγράμματα από όλο τον κόσμο που αναφέρονται στον ιστότοπο της Ημέρας της Γης. 
Δείτε παρακάτω:

Μια σειρά ακτιβιστών, μαζί με ψυχαγωγία και πολιτικές προσωπικότητες, θα προσφέρουν συζητήσεις, παραστάσεις, διδασκαλίες και προτάσεις για δράση στον ιστότοπο του γραφείου του κινήματος της Ημέρας της Γης. Αυτό θα πραγματοποιηθεί για 24 ώρες. Οι συμμετέχοντες περιλαμβάνουν τον Πάπα Φραγκίσκο, τον Steve Ballmer, τη γερουσιαστή Elizabeth Warren και τον Dave Matthews.

Ένα «διεθνές τηλεματικό φεστιβάλ» με ζωντανές εμφανίσεις από μια ποικιλία καλλιτεχνών πολυμέσων θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ. ET την Τρίτη 21 Απριλίου και θα συνεχιστεί έως την Τετάρτη 22 Απριλίου, στις 8 μ.μ. ET.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα 10 ταινιών μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων από επαγγελματίες εμψυχωτές, φοιτητές πανεπιστημίου και παιδιά, όλες από τον Βορειοδυτικό Ειρηνικό που επιμελήθηκε η καλλιτέχνης και εμψυχωτής Marilyn Zornado. Θα είναι διαθέσιμες από τις 8 π.μ. ET στις 22 Απριλίου έως τις 8 μ.μ. ET την Κυριακή, 26 Απριλίου.

Το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα UVM και το Ινστιτούτο Gund χρηματοδοτούν μια ομιλία της Nalini Nadkarni οικολόγος, πρωτοπόρος στη μελέτη του θόλου των τροπικών δασών της Κόστα Ρίκα, από τις 4:30 έως τις 6:30 μ.μ.

Για να βρείτε κάτι που ίσως σας ενδιαφέρει να συμμετάσχετε, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα εκδήλωσης της Ημέρας της Γης 2020, όπου μπορείτε είτε να κάνετε κλικ σε μια εκδήλωση σε παγκόσμιο χάρτη είτε σε μια σελίδα μέσω ενός ημερολογίου εκδηλώσεων. Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε τα συμβάντα ανά τύπο, ηλικιακή ομάδα και γλώσσα ή (εάν δεν το έχετε κάνει ακόμη) να προσθέσετε ένα δικό σας συμβάν.

Σε μια Πρόκληση Γλυπτικής της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης, ο Δία Artland και το Κέντρο Σχεδιασμού Αλληλεπίδρασης στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου Napier προσκαλεί τους νέους να εξερευνήσουν γλυπτά από επαγγελματίες καλλιτέχνες και να φτιάξουν τα δικά τους γλυπτά. Το νικηφόρο σχέδιο θα ενταχθεί στη μόνιμη συλλογή του Δία.

Αναζήτηση

Back to the top