8 πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι κατά τη διάρκεια της καραντίνας κορονοϊού

8 πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι κατά τη διάρκεια της καραντίνας κορονοϊού

Ο κορονοϊός έφερε τον κόσμο σε ακινησία. Τα μπαρ, καταστήματα, κλαμπ, σχολεία, μουσεία και εστιατόρια είναι κλειστά. Ορόσημα ερημικά οι δρόμους. Είτε βρίσκεστε σε κατάσταση πλήρους καραντίνας, εργάζεστε από το σπίτι είτε απλώς μειώσατε την κοινωνική σας ζωή, θα ξοδεύετε πολύ περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους για τις επόμενες εβδομάδες.

Αλλά αντί να παραμείνουμε κολλημένοι στο Netflix και τις ζωντανές ροές ειδήσεων, υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσουμε την επιβεβλημένη αδρανοποίηση. Εδώ είναι 8 αξιόλογα πράγματα που πρέπει να κάνετε ενώ είστε κολλημένοι στο σπίτι κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.

1. Διαβάστε αυτό το βιβλίο που είχατε στο ράφι σας εδώ και χρόνια

Ας το παραδεχτούμε, τα μισά βιβλία στα ράφια σας δεν έχουν διαβαστεί ποτέ. Κρατήθηκε κατά μέρος για μια βροχερή μέρα, ίσως. Λοιπόν, αυτή η βροχερή μέρα έχει φτάσει καλά και πραγματικά - ζητωκραυγές, coronavirus! Είναι η τέλεια στιγμή για να κάνετε μια υπέροχη λογοτεχνική ανακάλυψη ή δύο χωρίς καν να αφήσετε τον καναπέ σας.

 

2. Καραντίνα; Άνοιξη καθαρή!

Η άνοιξη είναι η εποχή για να διαμορφώσετε το διαμέρισμά σας, με ή χωρίς παγκόσμια πανδημία. Χρησιμοποιήστε τον νέο σας ελεύθερο χρόνο για να καθαρίσετε συστηματικά τα δωμάτιά σας και να βεβαιωθείτε ότι αυτές οι επιφάνειες λάμπουν. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι αυτό θα καταστρέψει όλα τα μικρόβια, αλλά είναι πολύ καλό να περπατάς μέσα από ένα αφρώδες διαμέρισμα - ειδικά αν πρόκειται να περνάς τον περισσότερο χρόνο σου εκεί. Μην ξεχάσετε τα παράθυρα.

7. Κάντε μια καλή εκκαθάριση

Μόλις τελειώσετε με έναν βαθύ καθαρισμό στο διαμέρισμά σας, είστε ελεύθεροι να αρχίσετε να καθαρίζετε όλα τα χάλια που δεν χρειάζεστε. Σε τελική ανάλυση, δεν χρειάζεστε τα μπλουζάκια  που φοράγατε προ 10ετίας που έχουν ξεπεραστεί εδώ και χρόνια. Ή το DVD player. Τα CD, τα ρούχα, τα περιττά μαγειρικά σκεύη και άλλα διάφορα σκουπίδια που μπορούμε να αποχωριστούμε.  Συμβουλή! Κάποια που δεν σας πάει η καρδιά να τα πετάξετε μπορείτε να τα πουλήσετε σε online σελίδες ή και να τα δωρίσετε. 

 

7. Ανακάλυψε την δημιουργική σου πλευρά

Αν πάντα θέλατε να γράψετε μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας ή έναν πίνακα σε ιμπρεσιονιστικά τοπία, τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να πραγματοποιήσετε αυτό το όνειρο. Το σαλόνι σας μπορεί εύκολα να γίνει αίθουσα γραφής ή στούντιο και δεν υπάρχουν όρια σε αυτό που μπορείτε να απελευθερώσετε. Ο κόσμος είναι έτοιμος για έργα όπως το «The Corona Elegies» ή το «Self-Portrait with Virus». Θα αισθανθείτε βαθιά ικανοποιημένοι με αυτό που έχετε κάνει.


7. Μιλήστε στο τηλέφωνο με την οικογένεια σας και τους φίλους που έχετε καιρό να ακούσετε νέα τους

Επικοινωνήστε με την ηλικιωμένη μεγάλη θεία σας, τα ξαδέρφια σας, τους παππούδες και γιαγιάδες, τα αδέλφια ή τους ανιψιούς σας. Ή αυτούς τους παλιούς φίλους σας. Φυσικά, σε περιόδους πανδημίας μιλάμε με τους πλησιέστερους συγγενείς μας, αλλά υπάρχουν και εκείνα τα μέλη της οικογένειας και οι φίλοι που βλέπουμε μια φορά τον χρόνο. Είναι μια χαρά αλλά τώρα είναι η τέλεια στιγμή για επανασύνδεση. Μπορείτε πάντα να μιλήσετε για την πανδημία εάν η συνομιλία κολλήσει - ή μάλιστα το για νέο σας έργο τέχνης.

7. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να μαγειρέψετε μόνοι σας

Ένα από τα απόλυτα πλεονεκτήματα είναι η τεράστια ποικιλία που έχουμε στο φαγητό. Η αδρανοποίηση λόγο της πανδημίας προσφέρει την ευκαιρία να μαγειρέψετε επιτέλους - ή να μάθετε να το κάνετε. Τα σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά και οι δυνατότητες είναι ατελείωτες: κάρυ, ψητά δείπνα και ζυμαρικά δεν είναι μαγεία - το μόνο που απαιτείται είναι ένας μάγειρας με λίγο χρόνο και υπομονή στα χέρια του. Και η μυρωδιά που εκτοξεύεται από την κουζίνα μετά από μια μαγειρική φέρνει ευχαρίστηση που είναι ανεκτίμητη. 

7. Αναπτύξτε νέες ικανότητες

Εντάξει,  ίσως χρειαστεί να ανοίξετε το laptop σας για αυτό. Αυτές οι συμβουλές προορίζονται να είναι εντελώς χωρίς οθόνη, αλλά μια σύντομη αναζήτηση στο YouTube θα δώσει οδηγίες για σχεδόν κάθε θέμα. Χρησιμοποιήστε το χρόνο σας για να μάθετε μία νέα ξένη γλώσσα, π.χ. ισπανικά, ή να μάθετε να παίζετε ένα μουσικό όργανο (η κιθάρα είναι εύκολη) ή ίσως την τέχνη του διαλογισμού. Εάν επιλέξετε την τελευταία πρόταση, μεταβείτε κατευθείαν στο επόμενο σημείο.

8. Απλά μην κάνεις τίποτα

Αποδράστε από τον πανικό του υιού. Απενεργοποιήστε το smartphone και τον υπολογιστή σας και ξεκουραστείτε πραγματικά. Μην μιλήστε με κανέναν, μην σκεφτείτε τίποτα. Είναι δύσκολο, αλλά ίσως η πανδημία είναι επίσης μια καλή στιγμή για να σκεφτούμε τα πραγματικά σημαντικά πράγματα στη ζωή. Και αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, απλώς ακούστε ένα χαλαρωτικό podcast ή δύο.

Αναζήτηση

Back to the top